در این مقاله قصد داریم ابتدا به معرفی پوکه معدنی اشاره کنیم و در ادامه به کاربرد پوکه معدنی در تصفیه خانه بپردازیم و دلایل علمی استفاده از پوکه معدنی در تصفیه خانه را مورد بررسی و بحث قرار دهیم.
در ابتدا نیاز است قبل از هر چیزی ما به معرفی خود پوکه بپردازیم اینکه پوکه معدنی پیست و از کجا بدست آمده و چگونه تشکیل شده است؟
پوکه معدنی متشکل از گدازه های آتشفشان است که پس از رسیدن به سطح زمین سرد شده و به صورت دانه های ریز و درشت متخلخل تشکیل گردیده که اصطلاح علمی آن پومیس می باشد و توسط دستگاه دانه بندی شده و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
مشخصات کلیدی پوکه معدنی شهرستان قروه می توان به وزن بسیار پایین یعنی سبک بودن و در مقابل با دوام بودن و مقاومت بالای آن (دارای وزن حجمی حدودآ ۵۰۰ الی ۷۰۰ کیلو گرم بر هر متر مکعب) همچنین عایق حرارتی و برودتی بودن (نقطه ذوب ۱۳۴۲ درجه و تا ۷۶۰- درجه مقاوم است) عایق صوتی ضد حشرات و موریانه بودن و مهمتر از همه که با تمام ویژگی های گفته شده جالب است قیمت ارزان و مناسب نسبت به موارد مشابه است از طرفی پوکه معدنی در برابر انقباض و انبساط مقاوم است و این امر از مهمترین ویژگی این محصول می باشد که در ترکیب با سیمان دارای قابلیت بالای نگهداری آب می باشد و موجب مقاومت بتن ساخته شده می شود .
از کاربرد های انواع پوکه معدنی می توان به ساخت انواع بلوک های سبک سیمانی {بلوک سقفی, بلوک دیواری, بتن سبک} پنل های پیش ساخته ساختمانی پوکه معدنی ، ساخت دیوار های حائل بسیار سبک پوکه معدنی ، قطعات تزئینی ، طراحی داخلی که جزو مهمترین کاربرهای پوکه معدنی است اشاره کرد .
اصلی ترین کاربرد پوکه معدنی جهان پوکه می توان به این موارد اشاره کرد:
۱-مناسب برای شیب بندی ساختمان است .
۲-استفاده پوکه معدنی برای فضاهای که نیاز به سبک سازی دارد .
۳-استفاده پوکه معدنی برای کف طبقات ساختمانی .
۴-استفاده برای نمای ساختمان .
۵-استفاده در تونل و مترو برای پر کردن فضا که نیاز به سبک سازی دارد .
۶-استفاده پوکه معدنی ساختمان برای پوشش لوله وکف آشپزخانه ها .
۷-استفاده پوکه معدنی ساخت بتن سبک .
۸-استفاده در تصفیه خانه ها .
۹-استفاده پوکه معدنی در ساخت موزائیک.
۱۰-کاربرد مختلف پوکه معدنی در کشاورزی .
استفاده پوکه معدنی در کشاورزی این نوع کشت قابلیت وبهره برداری را بالا می برد از دانه های ۵-۱۰ میلیمتر برای زه کشی و آبیاری به کار می رود چرا که باعث می شود رطوبت آب همچنان درخاک باقی بماند که باعث آب رسانی تدریجی گیاه می شود این نوع پوکه معدنی را می توان در چمن ها و مناطق کم آب مزارع استفاده کرد.
کاربرد سنگ های آتشفشانی چیست؟ پوکه معدنی هم نوعی سنگ آتشفشانی است . سنگ های آتشفشانی همان طور که از نامشان پیداست حاصل فعل و انفعالات و انفجار در کوه آتشفشان است. این نوع سنگ ها در علم زمین شناسی به سنگ آذرین شناخته می شود. بنابراین می توان سنگ های آذرین یا آتشفشانی را چنین تعریف کرد : نوعی سنگ هستند که به صورت ماگمای گداخته از مرکز زمین به سطح زمین روان شده و این مواد تحت تاثیر هوای سطح زمین سرد می شود.
از جمله ویژگی های سنگ های آتشفشانی یا ماگمایی می توان به نکات زیر اشاره داشت: این نوع سنگ ها از ریز دانه های شیشه ای تشکیل شده اند. دارای منافذ و حفره های ریز و درشت هستند و سطح صاف و یک دستی ندارند . این سنگ های پرورده آتش، زمانی توده ای داغ و مذاب را به نام ماگما تشکیل می دادند، که سرد شدن تدریجی ماگما، آنها را به سنگ سخت و جامد تبدیل کرده است. بنابراین گدازه های که از دهانه آتشفشان فوران کرده و بر سطح زمین جاری می شود، به سرعت سرد و سخت شده و سنگی آذرین را بوجود می آورد.
همانطور که گفته شده سنگ های آذَرین به سنگ های حاصل از انجماد مواد مذاب می گویند. بنابراین سنگ های آذرین به دو بخش سنگ های آذرین درونی و سنگ های آذرین بیرونی تقسیم می شوند.
سنگ های آذرین بیرونی چیست؟
سنگ آذرین بیرونی همانطور از نامش پیداست، حاصل فرایند آتشفشانی و بیرون ریختن مواد مذاب از دهانه آتشفشان است. مانند بازالت و ریولیت و پوکه معدنی.
سنگ آذرین درونی چیست؟
سنگ آذرین درونی حاصل فرایند ماندن ماگما در آشیانه کوه و سرد شدن آهسته آن است. از انواع سنگ های آذرین درونی گرانیت و از سنگ های آذرین بیرونی بازالت از همه معروف تر هستند.
انواع سنگ های آتشفشانی
انواع سنگ های آتشفشانی را به دسته های زیر تقسیم نمود:
سنگ داسیتی – ریولیتی : این سنگ ها معادل آتشفشانی سنگ های گرانیتی می باشند.
سنگ تراکیتی : حجم اصلی این سنگ ها را فلدسپار به ویژه فلدسپات آلکالن تشکیل می دهد که به صورت فنوکریست و خمیره سنگ یافت می شود.
سنگ آندزیت و بازالت: فراوان ترین سنگ های آتشفشانی که دارای کانی های رنگین زیادی است.
سنگ های فنولیتی، تفریتی و بازانیت: تشخیص صحرایی این سنگ ها بسیار مشکل است، مگر اینکه سنگ دارای مقدار زیادی فنوکریست های فلدسپاتوئید مانند لوسیت، نفلین و آنالسیم باشد. این سنگ ها در بازالت آلکالن و مناطق ریفت قارهای وجود دارد.
سنگ لاتیت: معادل آتشفشانی سنگ مونزونیتی که در مقایسه بازالت و آندزیت، دارای فلدسپار غنی از پتاسیم می باشد.
کاربرد سنگهای آتشفشانی پوکه
کاربرد سنگهای آتشفشانی پامیس یا همان پوکه معدنی در صنعت ساختمان به عنوان مصالح روکش سطح جاده، شن ریزی راه آهن، اجزاء سنگی و بلوک ساختمانی است. مصرف عمده پوکه معدنی علاوه بر ساختمان در کشاورزی و صنایع نیز رایج است. برخی از کاربردهای پومیس موارد زیر است:
در تصفیه خانهها
در کشاورزی، باغبانی، تولیدات کشاورزی از قبیل کود ارگانیک و …
در صنعت
در صنعت ساختمان
در مصالح ساختمانی
در عملیات ساختمانی و عمرانی
مصرف پامیس به عنوان ساینده
مصرف عمده پومیس در پزشکی و دارو سازی
کاربرد پوکه معدنی در حمل کننده ها
مصرف پوکه در پرکنند هها (فیلر)
جالب ترین کاربرد در تصفیه خانه ها
شبکه ی آبرسانی و فاضلاب برای تصفیه آب فاضلاب نیاز به فیلتر ها و دستگاه های زیادی نیاز دارند که کار تصفیه را انجام دهند. اما هزینه های زیادی برای تصفیه آب باید صرف شود. البته همه می دانیم با گذشت زمان جلبک ها بر روی این دستگاه ها رشد می کنند. پس لازم است از روش دیگری برای تصفیه آب فاضلاب استفاده کنید.
بهتر است که پومیس را جایگزین مصالح ساختمانی تصفیه خانه کنید. همچنین در مخزن مواد فاضلاب سنگ پومیس را قرار دهید. این کار باعث می شود که بر روی سنگ پومیس جلبک ها و مواد دیگر که روند دستگاه های تصفیه خانه را مختل می کند قرار می گیرد.
جهت سفارش و دریافت مشاوره رایگان در زمینه خرید و تهیه بهترین نوع پوکه می توانید با شماره دفتر مرکزی جهان پوکه در شهرستان قروه به شماره ۰۸۷۳۵۲۴۹۳۲۹ تماس حاصل نمایید و یا با شماره همراه ۰۹۹۲۲۴۸۱۷۷۸ تماس حاصل نمایید. سعی و تلاش ما جلب رضایت مشتری است. کیفیت را با ما تجربه کنید.